Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Den delaktiga patienten – var står vi, vart går vi?

Annons:

Det pratas mycket om delaktighet och medskapande mellan patienter, närstående och vårdens medarbetare. Likaså om nya digitala lösningar som skapar förutsättningar för en välinformerad patient. Men hur tar vi reda på patienternas behov och förslag på lösningar? Vilka vinster finns med samverkan mellan patienterna, sjukvården och näringslivet för att skapa bättre vård? Varför ligger sjukvården så långt efter med anpassade digitala lösningar? Hur går vi från bra idéer och trevlig samverkan till riktiga innovationer för att möta medborgare? Konkreta exempel presenteras av representanter från Akademiska sjukhuset och industrin. Därefter följer en diskussion om vad som behövs om vi skall lyckas skapa förutsättningar för den delaktiga patienten i närtid. 

Jan Gulliksen, expert i regeringens digitaliseringsråd, professor i människa-datorinteraktion KTH, Karolina Wretbring, projektledare, Akademiska sjukhuset, Anna Attefall, projektledare Innovation Akademiska, Akademiska sjukhuset, Emma Skoglund, patientrepresentant, Theresia Bredenwall, kommunikationsdirektör, Abbvie, Annica Holmberg, kommunikationschef, Bristol-Myers Squibb Sverige, Johanna Hultcrantz, produktchef, Cambio

Moderator: Christina Kennedy, chefredaktör Dagens Medicin

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler