Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Vem betalar utvecklingen av digital hälsa – vården eller allmänheten?

Annons:

En stor utmaning för entreprenörer inom digital hälsa är att identifiera kunden. Är det den offentligt finansierade vården, försäkringsbolag eller den enskilda patienten? Många företag har börjat utveckla tjänster mot vården men styrt om mot patient när vården visat sig vara alltför svårtillgänglig.

Hur ser värdekedjan ut för digital hälsa – vem betalar för vilka tjänster? Hur kan vården bli en bättre mottagare av nya digitala tjänster? Hur ska vården hantera när patienter själva nyttjar digitala vårdtjänster? Hur ska vi få till ett attraktivt klimat för e-hälso-entreprenörer?

Darja Isaksson, tillträdande generaldirektör för Vinnova, digital strateg, ledamot för nationella innovationsrådet, nationella samverkansprogrammet Life Science, Jenni Nordborg, chef för regeringens life science-kontor, Philip Siberg, vd för Coala Life,Staffan Lindstrand, HealthCap, Andreas Lindblom, Sciety och Ebba Fåhraeus, Smile incubator och Maria Helling, vd, Swecare.

Programledare: Christina Kennedy, chefredaktör Dagens Medicin och Jonas Leijonhufvud, reporter Di digital.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler