Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Fetma – vem tar ansvar för den bortglömda folksjukdomen?

Se seminarium om fetmaepidemin som ökar både globalt och i Sverige.

Annons:

Fetmaepidemin ökar både globalt och i Sverige, och sjuklig fetma är en folksjukdom. Ändå har antalet som erbjuds den mest effektiva behandlingsmetoden vid sjuklig fetma minskat kraftigt de senaste åren. Är det fördomar eller okunskap som styr vårdens beslut? Vem ska styra vårdens beslut?

Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör, Västra Götalandsregionen, styrgruppen för nationell kunskapsstyrning, Gilbert Tribo (L), regionråd, Region Skåne, Vivianne Macdisi (S), regionråd, Region Uppsala, Anders Sylvan, styrgruppen för nationell kunskapsstyrning, landstingsdirektör i Västerbottens läns landsting, Jenny Vinglid, generalsekreterare, Riksförbundet Hälsa oberoende av storlek, Hobs, Carl-Magnus Brodén, gastroenterolog, internmedicinare, medicinskt ansvarig, Aleris Obesitas Skåne, Marcus Lagerström, psykolog, fokus obesitaskirurgi, Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Moderator: Christina Kennedy, chefredaktör Dagens Medicin.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler