Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Tarmcancervård: Vet Sverige verkligen bäst?

Annons:

I dag finns olika svenska riktlinjer för behandling vid spridd tarmcancer och det saknas obligatoriska krav på att de följs. Patienter med tarmcancer – den tredje mest dödliga cancerformen – är i händerna på lokala riktlinjer och förskrivare som inte behöver ta ESMO:s europeiska riktlinjer i beaktande. Varför tror sig Sverige veta mer om behandling vid spridd tarmcancer? Och varför följer man inte de europeiska riktlinjerna (ESMO)?

Jenni Nordborg, regeringens life science-kontor, Vuokko Elner, styrelseledamot, ILCO, Nils Wilking, docent, onkologi, Region Halland, Jan-Erik Frödin, onkolog, Karolinska universitetssjukhuset, GOF, Gastrointestinal onkologisk förening, Agneta Danfors-Nordin, överläkare, onkologi, Visby lasarett, Carl-Johan Sonesson (M), regionråd, Region Skåne, Vivianne Macdisi (S), regionråd, Region Uppsala.

Moderator: Mikael Nestius, vd, Bonnier Business Media

Kommentarer