Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

KD vill höja sommarlöner inom sjukvården

Kristdemokraterna vill höja lönen för legitimerad sjukvårdspersonal som jobbar extra under sommaren med 50 procent. Övrig sjukvårdspersonal som gör det får en 25 procentig löneökning.

Annons:

Förslaget kostar 4,4 miljarder kronor, en kostnad som ska delas mellan stat och landsting.

Ett annat förslag KD presenterar är fem steg mot statligt sjukvårdsansvar. Ett första steg är en gemensam standard för journalsystemen. I dag kan inte landstingen kommunicera med varandra. Staten ska ta ansvar för att införa ett gemensamt journalsystem. Ett andra steg är en enhetlig primärvård och sänkta trösklar för läkarmottagningar. Det tredje är införandet av en nationell sjukvårdsupplysning, som i dag är uppdelad på landstingen. Det fjärde steget är att staten tar ansvar för att säkra kompetensförsörjningen inom sjukvården. Det sista steget är att staten får ansvar för att styra och leda de regionala cancercentra som finns i dag.

 

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler