Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Behövde tretton sjuksköterskor – rekryterade en

Av totalt tretton sommartjänster lyckades akutmottagningen på Höglandssjukhuset i Eksjö bara tillsätta en plats. Men läget är än så länge “under kontroll”, enligt Thomas Johansson, verksamhetschef på akutmottagningen.

Annons:

Vakanserna har sjukhuset i stället till viss del fyllt med undersköterskor, läkarstudenter, pensionärer och föräldralediga sjuksköterskor som hoppat in. I ett normalläge bemannas mottagningen med fem sjuksköterskor på förmiddagspasset samt eftermiddagspasset, och med två på natten. Nu är siffrorna nere i fyra sjuksköterskor under dagspassen.

Thomas Johansson verksamhetschef akutmottagningen Höglandssjukhuset i Eksjö.

– Det handlar om att de sjuksköterskor vi har nu får jobba lite hårdare under semesterveckorna, med tanke på att vi är några sjuksköterskor färre än vad vi är vana vid. Det innebär att vi måste fördela arbetsuppgifterna på ett tuffare sätt, säger Thomas Johansson.

Och trots att mottagningen är kort om folk har det inte ställt till några bekymmer hittills, menar Thomas Johansson.

– Bemanningsmässigt har vi dem som vi nu anser att vi behöver. Vi går ju ner till viss del i sjukskötersketäthet under sommaren. Det gjorde vi förra sommaren också, så vi har samma situation nu som då. Egentligen en bättre situation nu eftersom de som jobbar har en längre erfarenhet, säger Thomas Johansson.

 

Relaterat material
Tusentals sjuksköterskor lämnade storsjukhusen

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler