Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

SBU utreder kunskapsbrist vid förlossningsskador

Regeringen har beslutat att avsätta 1,5 miljoner kronor för prioriteringen av kunskapsluckor kring förlossningsskador.

Annons:

– Det saknas fortfarande tillräcklig kunskap för att förebygga och behandla förlossningsskador. Det är ett allvarligt problem som ytterst drabbar födande kvinnor. Beslutet ska bidra till att höja kunskapsnivån så att färre kvinnor skadas i samband med förlossningen, säger socialminister Annika Strandhäll (S) i ett pressmeddelande.

Statens beredning för social och medicinsk utvärdering, SBU, får en och halv miljon kronor för att prioritera i de kunskapsluckor som finns kring förlossningsskador och som tidigare identifierats i rapporterna Analsfinkterskador vid förlossning och Behandling av förlossningsskador som uppkommit vid vaginal förlossning.

Tanken är att myndighetens prioritering bland annat ska ligga till grund för forskning inom området. Uppdraget ska slutredovisas senast den 15 april 2019.

Relaterat material

Kommentarer