Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Norra Älvsborgs länssjukhus, Näl, i Trollhättan.

Norra Älvsborgs länssjukhus, Näl, i Trollhättan. Bild: NU-sjukvården.

Vårdplatsflytt påverkar arbets- och vårdmiljön

När intensivvårdsplatserna på Näl tvingas flytta över sommaren påverkar det både personal och patienter.

Annons:

På grund av brist på specialutbildade sjuksköterskor och undersköterskor har de sex intensivvårdsplatserna vid Norra Älvsborgs länssjukhus, Näl, tvingats flytta till tillfälliga lokaler över sommaren. Samtliga platser kan fortfarande hållas öppna, men enligt Bohuslänningen har det fått andra konsekvenser.

Dels är de nya lokalerna varma, även om det är ett problem som eventuellt varit likadant i de vanliga lokalerna, förklarar Olof Ekre, områdeschef för intensivvårdsavdelningen vid Näl, för tidningen och hänvisar till vädret.

Dels gör de tillfälliga, och öppna lokalerna, att patienternas möjlighet till integritet begränsas.

– Det är en av försämringarna jämfört med de vanliga lokalerna, absolut. Men syftet med intensivvård oavsett hur den bedrivs är att upprätthålla livsnödvändiga funktioner. När man har fokus på det kan det bli vissa andra saker som får stå till sidan under en kortare tid, säger Olof Ekre till Bohuslänningen.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler