Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Kjell Asplund

Kjell Asplund Bild: Pax Engström Nyström

Smer vill prata etik med SKL

Statens medcinsk-etiska råd vill ha mer ordning i de etiska diskussionerna och föreslår samordning vid Sveriges Kommuner och Landsting.

Annons:

– Nästan alla som sysslar med etikfrågor ute i vården tycker att det finns ett behov av utbildning och att det borde finnas ett centralt stöd för detta. Etikintresserade har också träffats i stort sett varje år, men det har byggt på några enstaka eldsjälar, säger Kjell Asplund, ordförande i Statens medcinsk-etiska råd, Smer, till Läkartidningen.

Han anser att det vore lämpligt med en samordnande funktion vid Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, som kan administrera träffar med de etiknätverk som ändå finns. SKL och Smer har också träffats och diskuterat ett samordnat stöd. Bakgrunden är de regionala skillnader och den vilsenhet som finns kring etikfrågor ute i landet, skriver tidningen.

Kommentarer