Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Värmen tvingar fram möte om vården

Socialdepartementet bjuder in vårdmyndigheter och SKL till veckovisa möten så länge värmen håller i sig.

Annons:

Första mötet hölls under gårdagen och medverkade gjorde socialdepartementet, Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen samt Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Tanken med träffarna är att regeringen ska få en lägesrapport av myndigheterna kring bland annat sjukvården, med anledning av värmen och bränderna som äger rum i Sverige.

– Vården står väl rustad för de hälsoeffekter som värmen har på befolkningen. Samtidigt vet vi att läget kan svänga snabbt, inte minst om bränderna rör sig mot tätbefolkade områden. Därför är det viktigt att alla nationella aktörer agerar gemensamt och samordnat, säger socialminister Annika Strandhäll (S) i ett pressmeddelande från Regeringskansliet.

 

Relaterat material
Kroppen vänjer sig vid värme efter två veckor
Sökningar på värmeslag skjuter i höjden

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler