Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Stort bakterieutbrott i Västra Götaland

Ett ovanligt stort antal personer har drabbats av akuta magbesvär och blodiga diarréer i Uddevalla med omnejd, skriver Bohusläningen. 18 personer har insjuknat och sjukvården har konstaterat att orsaken är tarmbakterien ehec.

Annons:

– Jag tror att den här värmen gör att den här typen av bakterier trivs. Varmt vatten är en fördel för bakterier, säger Peter Nolskog, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen, till tidningen.

Antal inrapporterade ehec-fall har ökat i hela Västra Götaland, men i Uddevalla har utbrottet varit särskilt stort. Smittskyddsenheten försöker nu att lokalisera vilka livsmedel eller restaurangbesök som kan vara källa till utbrottet.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler