Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

I Dalarna, liksom i alla andra landsting, görs nu en omfattande återgranskning av cellprov. Tibor Tot som är verksamhetschef för patologi och cytologi i landstinget utesluter inte att det kan bero på slumpen varför Dalarna sticker ut i statistiken. Natalia Hellberg, till vänster, är cytodiagnostiker.

I Dalarna, liksom i alla andra landsting, görs nu en omfattande återgranskning av cellprov. Tibor Tot som är verksamhetschef för patologi och cytologi i landstinget utesluter inte att det kan bero på slumpen varför Dalarna sticker ut i statistiken. Natalia Hellberg, till vänster, är cytodiagnostiker. Bild: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Ökning av livmoderhalscancer kvarstår

Det är fortfarande oklart vad som kan  ligga bakom den mystiska ökningen av antalet fall av livmoderhalscancer de senaste åren, som nu befinns hålla i sig i ytterligare två år. I Dalarna är en expert inte övertygad om att ökningen är ”verklig”.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »