Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Pia Lundbom, tillträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Skåne.

Pia Lundbom, tillträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Skåne.

Pia Lundbom tar över direktörsposten i Skåne

Region Skåne tillsätter Pia Lundbom som tf hälso- och sjukvårdsdirektör efter Fredrik Lennartssons kortvariga sejour på stolen.

Annons:

Fredrik Lennartsson fick jobbet som hälso- och sjukvårdsdirektör i Skåne så sent som hösten 2017 och tillträdde i januari 2018. Han kom då från Myndigheten för vård- och omsorgsanalys, där han var chef och generaldirektör. Men Stockholm och riket lockade och ett halvår senare meddelades det att han skulle efterträda Hans Karlsson som chef för avdelningen för vård och omsorg på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Nu har Region Skåne hittat en tf efterträdade i Pia Lundbom. Hon tillträder i dag och har tidigare varit förvaltningschef i Skånevård Kryh och kommer närmast från ett uppdrag som strategisk rådgivare i regiondirektörens stab.

Kommentarer