Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Hyrläkare upptaxeras med mångmiljonbelopp

Skatteverket har hittat omkring hundra ärenden där hyrläkare och bemanningsbolag inte betalat tillräckligt med skatt i Sverige.

Annons:

I en riktad kontroll av hyrläkarbranschen hittade Skatteverket för tre år sedan 75 fall där hyrläkare och bemanningsbolag inte gjort rätt för sig. Efter det har flera fall tillkommit och nu finns det ungefär 100 fall där hyrläkare upptaxeras, rapporterar SVT Nyheter.

I vissa fall har läkarna inte lämnat in någon självdeklaration över huvud taget, med motiveringen att de inte är skattskyldiga i Sverige. Skatteverket gör däremot en annan bedömning och enligt Henrik Kisterud, rikssamordnare på Skatteverket, rör det sig totalt om mångmiljonbelopp som undanhållits myndigheten.

Kommentarer