Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Linnea Rheborg/Bildbyrån

Ica investerar en halv miljard kronor i Min Doktor

Ica storsatsar i Min Doktor och den digitala vårdgivaren kommer nu att investera i ett stort antal drop in-kliniker i anslutning till större Ica-butiker.

Annons:

Ica-gruppen äger sedan tidigare apotekskedjan Apotek Hjärtat som i sin tur äger Minutkliniken. Enligt ett pressmeddelande från Min Doktor investerar nu Ica-gruppen 335 miljoner kronor i Min Doktor samt Minutklinikens verksamhet, värderad till 225 miljoner kronor.

Efter affären, som förväntas bli godkänd av Konkurrensverket i oktober, blir Minutklinikerna en del av Min Doktor och den digitala vårdgivaren kommer till 42 procent att ägas av Apotek Hjärtat och 58 procent av övriga ägare, däribland EQT Ventures Fund.

Minutkliniken, som ligger i anslutning till Ica-butiker och apotek, har sedan tidigare erbjudit hjälp med enklare vårdärenden och vaccinationer. Enligt pressmeddelandet planerar nu Min Doktor för en snabb expansion av antalet kliniker, som primärt kommer att ligga i anslutning till Ica-butiker.

Kommentarer