Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Dagens Medicin har träffat läkare och sjuksköterskor som arbetar med palliativ vård av barn. Fr v Karin Skillner Cosic, samordnande kontaktsjuksköterska, RCC, Regionala cancercentrum i samverkan Stockholm Gotland, Elisabeth Björn, konsultsjuksköterska på barnonkologen på NKS, Stefan Söderhäll, processledare på RCC och Andreas Henschen, barn- och neonatalläkare, sektionschef för Sjukvårdsansluten avancerad barnsjukvård i hemmet, SABH.

Dagens Medicin har träffat läkare och sjuksköterskor som arbetar med palliativ vård av barn. Fr v Karin Skillner Cosic, samordnande kontaktsjuksköterska, RCC, Regionala cancercentrum i samverkan Stockholm Gotland, Elisabeth Björn, konsultsjuksköterska på barnonkologen på NKS, Stefan Söderhäll, processledare på RCC och Andreas Henschen, barn- och neonatalläkare, sektionschef för Sjukvårdsansluten avancerad barnsjukvård i hemmet, SABH. Bild: Adam Wrafter/Bildbyrån

Experter ger råd om palliativ vård för barn

Förr dog svårt sjuka barn ofta på akut­sjukhusen, men mycket har förändrats inom sjukvården. Personalen behöver få möta döende barn och deras familjer. Det menar Stefan Söderhäll, processledare på RCC, Regionala cancercentrum i samverkan Stockholm Gotland. 

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »