Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Norstedts juridik, Thinkstock

It-upphandling i VGR överklagas

It-företaget DXC Technology Scandihealth är inte nöjt med att Västra Götalandsregionen gav Cerner i uppdrag att införa ett nytt it-system i regionen för 2,1 miljarder kronor.

Annons:

Den 28 september stod det klart att Västra Götaland ville att Cerners Millennium skulle bli regionens nya vårdinformationsmiljö. Beslutet att tilldela företaget upphandlingen fattades av regionstyreslen några dagar tidigare och upphandlingen skedde i samverkan med regionens 49 kommuner.

I går, tio dagar efter att tilldelningsbeslutet offentliggjordes och samma dag som överklagandetiden löpte ut, överklagades beslutet av it-företaget DXC Technology Scandihealth, rapporterar nyhetstjänsten Digital Hälsa.

– Att upphandlingen nu blivit överklagad hos förvaltningsrätten betyder inte att arbetet med framtidens vårdinformationsmiljö tar paus. Vi kommer att intensifiera arbetet med förberedelser i verksamheten så att vi är ännu bättre förberedda på det fortsatta arbetet, kommenterar säger Ragnar Lindblad, programägare för satsningen, i ett pressmeddelande.

Relaterat material
VGR väljer Cerner

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler