Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Alliansen vill höja skatten i Jönköping

En skattehöjning med 50 öre och dubbelt så dyra besök på akuten. Det föreslår de fyra allianspartierna i nästa års budget.

Annons:

Hur Region Jönköpings län ska styras de kommande fyra åren är inte klart än, men under måndagen presenterade det nuvarande alliansstyret sin budget för 2019. I den föreslås en skattehöjning med 50 öre för att klara investeringarna i regionens tre akutsjukhus. Skatten höjs från nuvarande 11,26 kronor per 100-lapp i beskattningsbar inkomst. Partierna föreslår också att patientavgiften för besök på akuten fördubblas från 250 kronor till 500 kronor. Partierna vill också korta telefonköerna till 1177 Vårdguiden genom att tillföra ytterligare fem miljoner kronor. Målsättningen är att samtal ska besvaras inom fem minuter.

Relaterat material
Landstingen får ny färg

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler