Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag, Löf, har räknat ut att en tilläggsförsäkring som täcker det uppstådda glappet i försäkringsskyddet vid off label-vård skulle landa på runt 35 miljoner kronor.

Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag, Löf, har räknat ut att en tilläggsförsäkring som täcker det uppstådda glappet i försäkringsskyddet vid off label-vård skulle landa på runt 35 miljoner kronor. Bild: Mostphotos

Prislapp klar för off label-försäkring

35 miljoner kronor om året. ­Ungefär så mycket skulle det kosta sjukvården att köpa en tilläggs­försäkring som täcker eventuella skador vid behandling med läkemedel utanför godkänd indikation, så kallad off label.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »