Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Nasim Farrokhnia har startat E-hälsoläkarföreningen som nu hoppas få ja av Läkarförbundet.

Nasim Farrokhnia har startat E-hälsoläkarföreningen som nu hoppas få ja av Läkarförbundet. Bild: Victoria Maaherra

Digitala läkare vill ha egen yrkesförening

Läkarförbundet kan vidgas ytterligare. Nu ansöker E-hälsoläkarföreningen om att bli antagen som en yrkesförening i förbundet.

Annons:

E-hälsoföreningen har tagit form under året på initiativ av bland annat Nasim Farrokhnia, enligt Läkartidningen.

Nasim Farrokhnia är internmedicinare och tillträdde i mars som forsknings- och utbildningsansvarig på den digitala vårdgivaren Kry. Dit gick hon från en tjänst som verksamhetschef på akuten vid Södersjukhuset.

– Ett huvudskäl till initiativet är att erbjuda ett alternativ till kollegor som i dag inte hittar någon naturlig hemvist i förbundet. Alltså att kunna bredda vårt förbund och ge nya medlemmar, säger Nasim Farrokhnia till Läkartidningen.

Några exempel på nya medlemmar som hon räknar upp är läkare som arbetar på medicinteknikföretag, med innovationshubbar, med forskning eller kunskapsdatabaser för läkare.

Den förändring som vården står inför kommer att kräva ett särskilt ledarskap och förankring i kåren och därför gäller det att inkludera kolleger som väljer innovation, poängterar hon också.

Den tilltänkta styrelsen uppges bestå av av Tobias Perdahl, grundare till och medicinskt ansvarig för Doktor24; Isabelle Cehlin, vd på Medibas; Christer Rosenberg, konsult och tidigare utvecklingschef för Närhälsan i Västra Götalandsregionen och Nasim Farrokhnia.

Beslut i frågan om huruvida E-hälsoföreningen är välkommen som yrkesförening i Läkarförbundet, fattas på förbundets fullmäktige 21-22 november.

Kommentarer