Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Norrbotten vill anställa en patient

Som första region i landet har nu Norrbotten en platsannons ute där en spetspatient efterlyses och erbjuds anställning.

Annons:
Lisbet Löpare-Johansson.
Bild: Region Norrbotten

Med spetspatient avses en patient som lever med långvarig sjukdom eller en anhörig till en patient med långvarig sjukdom och som på så sätt får unika kunskaper och perspektiv, skriver lokaltidningen Norran.

Patienten ska anställas inom ramen för ett projekt som har som mål att etablera ett diagnosoberoende kompetenscentrum för aktiva patienter. I projektet ska det även ingå representanter för vårdgivare, akademi och företag.

– När vi utvecklar framtidens hälsa och vård måste vi utgå från perspektiven hos patienter och närstående. Genom projektet ska fler kunna bli spetspatienter med hjälp av egenvårdsutbildning och tillgång till bra verktyg, säger Lisbet Löpare-Johansson, utvecklingsdirektör i Region Norrbotten, till Norran.

Kommentarer