Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Antidopningslabb på Karolinska straffas för misstag

Antidopningslaboratoriet på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge gjorde tidigare i år fel med ett av de blindtester som den internationella antidopningsbyrån Wada skickar ut.

Annons:

Nu har straffet offentliggjorts, skriver Aftonbladet. Det svenska laboratoriet stängs av i ett halvår från att utföra den typ av tester som man misslyckades med, ett test som görs enligt den så kallade GC/C/IRMS-metoden där man skiljer konstgjort testosteron från kroppens eget.

Straffet från den internationella antidopningsbyrån Wada gäller från augusti, då laboratoriet i Huddinge tills vidare blev avstängt under utredning. Man får dock fortsätta att genomföra alla andra typer av dopningsanalyser under avstängningen.

Kommentarer