Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Datortomografibilden visar urinblåsan (ljust i mitten) hos en patient där en tumör uppe till höger (gråare) vuxit genom blåsan och ut i omgivande vävnad. Patienten går därför inte att operera. De vita om-rådena på sidorna är bäckenbenet. Det runda under blåsan är ändtarmen.

Datortomografibilden visar urinblåsan (ljust i mitten) hos en patient där en tumör uppe till höger (gråare) vuxit genom blåsan och ut i omgivande vävnad. Patienten går därför inte att operera. De vita om-rådena på sidorna är bäckenbenet. Det runda under blåsan är ändtarmen. Bild: Skånes universitetssjukhus

Patientsäkerheten hotad när ingen opereras i tid

Noll. Så många patienter med blåscancer genomgick cystektomi inom det uppsatta målet 37 dagar förra året i Sverige. Medianväntetiden låg på över 100 dagar i riket. Enligt flera experter som Dagens Medicin pratat med är patient­säkerheten hotad. 

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »