Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Grönt ljus för Cerner i Västra Götaland

Det blir ingen överprövning och kontraktet är signerat. Nu är alla formella hinder undanröjda för Västra Götalands nya vårdinformationssystem.

Annons:

– Vi är tacksamma för förvaltningsrättens mycket snabba hantering av överprövningen. Jag ser det också som ett gott betyg för hur vi skött vår upphandling, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin i ett pressmeddelande.

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om att Västra Götalandsregionen och 49 västsvenska kommuner beslutat att upphandla vårdinformationssystemet Millenium för leverantören Cerner. Tilldelningsbeslutet överklagades sedan men förvaltningsrätten har avslagit överprövningen och nu meddelar regionen att kontraktet med Cerner är signerat och klart.

– Men det innebär egentligen bara startskottet för nästa viktiga fas. Nu kan vi med full kraft dra igång införandet av den gemensamma vårdinformationsmiljön, som ska underlätta för såväl våra medarbetare som invånare och patienter, säger programägaren Ragnar Lindblad i samma pressmeddelande.

Målsättningen är att Millenium ska vara infört i hela Västra Götalandsregionen i början av 2023.

Relaterat material
It-upphandling i VGR överklagas
VGR väljer Cerner

Kommentarer