Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Ann Jonasson/Bildbyrån

Läkare på Karolinska i bråk under operation

En läkare på den klinik som omskrivits för antisemitism höll fast en kollega så att denne föll på en annan medarbetare – under en operation.

Annons:

Det är Aftonbladet som tagit del av dokumentation rörande det bråk som ägde rum tidigare i år. Medan en patient låg sövd på operationssalen urartade en konflikt mellan två läkare som båda skulle delta i operationen. Efter verbala trakasserier tog den ena personen tag i kollegan och höll fast denne ”i dennes kläder så att hen tappar kontakten med golvet och således balansen samt därefter faller in i en sterilklädd operationssjuksköterska”.

I handlingarna som Aftonbladet sett ska den ena läkaren ha gett kollegan nedlåtande kommentarer och kallat hen vid öknamn under en lång tid, något som från alla håll ska ha "förbigåtts med någon form av undflyende eller överseende från medarbetare och chefer”.

Sjukhuset uppger att de uppfattar händelsen som ”kränkande och riskfyllt beteende”.

Relaterat material

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler