Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Stabsläget avslutat på Södersjukhuset

Stabsläget på Södersjukhuset i Stockholm avslutas. Det beslutades på ett möte nu på förmiddagen.

Annons:

Det var på tisdagsförmiddagen som sjukhuset införde stabsläge, för andra gången i år. Anledningen var liksom tidigare i januari det höga patienttrycket och otillräckliga resurser. Men vid ett möte nu på förmiddagen beslutades alltså att häva stabsläget. 

"Insatserna som vi genomförde under gårdagen hade avsedd effekt och under förmiddagen i dag var det inga patienter på akutmottagningen som väntade på en vårdplats. Läget på sjukhuset är fortfarande ansträngt men det kan nu hanteras inom ordinarie organisation", skriver sjukhusets pressansvariga i ett mejl till Dagens Medicin.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler