Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Frukt, nötter, bönor och fullkorn. Det är enligt forskarna mat som gynnar både kropp och klot.

Frukt, nötter, bönor och fullkorn. Det är enligt forskarna mat som gynnar både kropp och klot. Bild: Getty images

Så ska vi äta för hälsan och miljön

Mer än dubbelt så mycket frukt, grönsaker, nötter och baljväxter och en halvering av köttkonsumtion och socker. Det är en del av omställningen som krävs för att jordens befolkning ska få näringsriktig mat som är hållbar för miljön, enligt en ny rapport.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »