Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Mynningarna av de nyupptäckta blodkärlen syns i elektronmikroskopibilden till vänster. De är runt 10 mikrometer i diameter. Till höger har benet gjorts delvis genomskinligt och då framträder kanalerna som tunna blodkärl.

Mynningarna av de nyupptäckta blodkärlen syns i elektronmikroskopibilden till vänster. De är runt 10 mikrometer i diameter. Till höger har benet gjorts delvis genomskinligt och då framträder kanalerna som tunna blodkärl. Bild: Dr Anika Grüneboom, University Duisburg-Essen

Okända kärl upptäckta i skelettet

Forskare har identifierat tidigare okända kanaler från benmärgen till utsidan på långa skelettben hos möss. Upptäckten skulle kunna förklara hur läkemedel som ges till benmärgen snabbt kan spridas i kroppen, tror forskarna.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »