Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Mostphotos

Ambulanspersonal utsatt för pistolhot

En ambulans i Region Västmanland lockades i förra veckan ut på ett falskt larm som slutade med ett draget vapen och en stulen läkemedelsväska.

Annons:

Det var förra fredagskvällen som ambulanspersonal åkte ut på uppdrag till Kungsör efter att en person ringt och uppgett att dennes mamma drabbats av en hjärtinfarkt, skriver Arboga Tidning. 

Det visade sig dock inte finnas någon sanning i påståendet och väl på plats vid adressen konfronterades vårdgivarna i stället av en svartklädd man med pistol. Genom att rikta pistolen mot personalen lyckades han få med sig en läkemedelsväska innan han lämnade platsen. 

Flera polispatruller ryckte ut för att söka efter den misstänkte gärningsmannen, men utan resultat. Enligt polisen ska ingen ha kommit till fysisk skada av händelsen, som rubriceras som grovt rån, uppger Arboga Tidning. 

När ett larm från SOS Alarm kom in dagen efter från samma område var ambulanspersonalen på sin vakt och tillkallade polispatruller för assistans vid platsen, men den här gången visade det sig att larmet var äkta. 

Relaterat material
Ambulansfack vill ha militärutrustning
Sabotage mot blåljuspersonal ska kunna ge livstid

Kommentarer