Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Tidigare rektorn Harriet Wallberg och författaren Kristina Appelqvist menar att Karolinska institutet mörkar om Macchiariniutredningen.

Tidigare rektorn Harriet Wallberg och författaren Kristina Appelqvist menar att Karolinska institutet mörkar om Macchiariniutredningen. Bild: Sofia Runarsdotter.

Wallberg släpper bok om Macchiariniskandalen

Karolinska institutets tidigare rektor Harriet Wallberg sågar Macchiariniutredningen i ny bok.

Annons:

I morgon, tisdag, kommer Harriet Wallberg ut med en bok om Macchiariniaffären som kostade henne jobbet som universitetskansler.

Harriet Wallberg menar att hon offrades som syndabock när Sten Heckscher utredde Karolinska institutets, KI:s, agerande i fallet med skandalkirurgen Paolo Macchiarini.

Dagens Medicin har inte läst boken, men Sveriges Radios Ekot uppger att flera företrädare för KI håller med om att det finns felaktigheter i utredningen som sedan resulterade i att Harriet Wallberg tvingades bort från tjänsten som universitetskansler.

Varken utredaren Sten Heckscher eller KI:s nuvarande rektor Ole Peter Ottersen vill kommentera uppgifterna, enligt radion.

Boken är skriven av Harriet Wallberg och författaren Kristina Appelqvist. Kristina Appelqvist var Harriet Wallbergs talskrivare under tiden hon var rektor och universitetskansler.

Relaterat material
Harriet Wallberg slår tillbaka i Macchiarini-fallet
Här är listan över alla utredningar

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler