Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Cecilia Schelin Seidegård.

Cecilia Schelin Seidegård. Bild: Freddy Billqvist

Tidigare Karolinskachef blir ordförande för Min Doktor

Cecilia Schelin Seidegård, med ett förflutet som bland annat sjukhusdirektör för Karolinska, har tagit över som ny ordförande för nätläkarbolaget Min Doktor.Annons:

Efter att ha varit chef för Karolinska universitetssjukhuset under tre och ett halvt år lämnade Cecilia Schelin Seidegård posten 2007 i vad som kommunicerades som ett ömsesidigt beslut mellan henne och styrelsen. Nu är hon tillbaka i sjukvårdens hetluft efter att ha verkat som landshövding på Gotland i nio år som nytillträdd ordförande för den digitala vårdgivaren Min Doktor. 

– Jag ser fram emot att få vara med och driva utvecklingen av hälso- och sjukvården. Sverige har hög kompetens inom både teknik och sjukvård, men har stora utmaningar kring tillgänglighet och bemötande i vården. Där vill jag tillsammans med Min Doktor göra skillnad och modernisera vården. Vi är bara i början av denna process, säger Cecilia Schelin Seidegård i ett pressmeddelande från Min Doktor.

Rekryteringen kommer i samma veva som en expansionsfas hos Min Doktor där fysiska kliniker i anslutning till Ica-butiker håller på och öppnas runt om i Sverige, efter en affär mellan Min Doktor, Ica-gruppen och Apotek hjärtat. Min Doktors vd Jonas Vig tror att den nya ordföranden kan spela en nyckelroll i det arbetet. 

– Cecilia Schelin Seidegård har en fantastisk kombination av erfarenheter från privat och offentlig sektor. Hennes insikt i hur både vården och politiken fungerar är otroligt värdefull för att se hur Min Doktors innovativa verksamhet har en roll i gränslandet mellan offentligt och privat driven digitaliserad vård, säger Jonas Vig, vd Min Doktor. 

Cecilia Schelin Seidegård är också ordförande för Göteborgs universitet och är disputerad i biokemi. 

Relaterat material

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler