Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Mostphotos

Regeringen miljonsatsar på jämlik folkhälsa

Länsstyrelserna i Stockholm och Västerbotten får i uppdrag att ta fram metoder för samordning av ett tvärsektoriellt regionalt arbete för en jämlik folkhälsa.

Annons:

– För att vi ska kunna uppnå en mer jämlik hälsa i landet krävs ett samlat folkhälsoarbete som inte tar sin utgångspunkt i olika organisationers stuprör, säger socialminister Lena Hallengren (S) i ett pressmeddelande.

Där framgår också att länsstyrelserna ska arbeta i ett tvåårigt pilotprojekt som sedan ska utvärderas av ett universitet eller en högskola. Länsstyrelserna får använda högst 5 000 000 kronor vardera under 2019.

Kommentarer