Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Norrlands universitetssjukhus, Nus, i Umeå.

Norrlands universitetssjukhus, Nus, i Umeå. Bild: Izabelle Nordfjell/Bildbyrån

Ivo kritiserar Nus patientsäkerhet

Trots åtgärder består patientsäkerhetsriskerna vid Norrlands universitetssjukhus, enligt tillsynsmyndigheten.

Annons:

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, har i en tillsyn sett över hur kirurgcentrum vid Norrlands universitetssjukhus, Nus, i Umeå hanterar väntetider och åtgärder så att patienter inte drabbas av vårdskador.

Enligt Västerbotten-Kuriren är tillsynsmyndigheten inte nöjd med de åtgärder sjukhuset vidtagit för de patienter som ska opereras eller åtgärdas inom en månad och kommer därför fram till att patientsäkerhetsriskerna kvarstår.

Tidningen citerar Ivo:s beslut och som säger att 2 700 patienter har väntat längre än 90 dagar på operation, 650 patienter var uppsatta för operation inom en månad och ungefär hälften av dem har väntat längre än en månad.

Ivo vidtar i nuläget inga åtgärder mot Region Västerbotten men planerar att följa upp ärendet till hösten.

Kommentarer