Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Tusentals nya donatorer efter SVT-uppmaning

I fredags fick SVT:s satirprogram ”Svenska nyheter” donationsregistret på Socialstyrelsens sajt att krascha. Detta efter att programledaren Jesper Rönndahl och ”På spåret”-kollegan Elisabet Höglund uppmanat tittarna att registrera sig som donatorer.

Annons:

Men trots problemen lyckades över 18 000 personer anmäla sig till donationsregistret, rapporterar SVT Nyheter. En vanlig vecka får myndigheten normalt in 300–1 000 anmälningar, enligt Socialstyrelsen.

– Oj, vad skoj, vad många njurar. Men jag tycker fortfarande att det är för få, vi kan göra ännu bättre, säger Jesper Rönndahl till SVT.

Kommentarer