Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Johannes Schildt.

Johannes Schildt.

Kry flyttar till Sörmland

Den digitala vårdgivaren Kry startar samarbete med vårdcentral i region med landets lägsta patientavgift.

Annons:

Kry har sedan tidigare ett samarbete med en vårdcentral i Region Jönköpings län men ska enligt ett pressmeddelande inom kort även börja samarbete med en vårdcentral i Region Sörmland. Det rapporterar nyhetstjänsten Digital Hälsa.

”Region Sörmland satsar mycket på digitaliseringen av vården, de är teknikpositiva och en bra samarbetspartner för digitala vårdgivare”, säger Krys vd Johannes Schildt i pressmeddelandet.

Region Sörmland hade tidigare avgiftsfri primärvård, vilket i princip medförde att alla svenskar även fick tillgång till avgiftsfria digitala läkarbesök i samband med att den digitala vårdgivaren Doktor.se etablerade sig i regionen i början av 2018.

Etableringen medförde att Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, tog fram förslag på enhetstaxa för digital vård. Region Sörmland meddelade nyligen att den från och med den 1 juli i år kommer vill införa 100 kronor i avgift för digitala läkarbesök, det vill säga SKL:s rekommenderade lägstanivå.

Relaterat material

Kommentarer