Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Pontus Orre

Bollnäs sjukhus ska upphandlas igen

Region Gävleborg kommer att upphandla Bollnäs sjukhus igen. Men det kommer att dröja innan en ny vårdaktör är på plats.

Annons:
Eva Lindberg.
Bild: Daniel Nilsson/Region Gävleborg

Beslutet att Bollnäs sjukhus ska drivas av en annan aktör än regionen är gammalt och enligt regionråd Eva Lindberg (S) ligger det fast. Det nuvarande avtalet med Aleris löper egentligen till april 2021 och arbetet med en ny upphandling skulle ha påbörjats under året.

Men under tisdagen kom beskedet att vårdbolaget Aleris lämnar avtalet med Region Gävleborg i förtid. Regionen tar över driften av Bollnäs sjukhus från 1 november. Det gör att upphandlingen av en ny aktör kommer att försenas.

– Hälso- och sjukvården kommer att ha fullt upp med övertagandet. Att hinna och orka med att ta fram underlag för en ny upphandling samtidigt är inte rimligt. Vår prioritet nu är att se till att verksamheten inte tar skada av övergången, säger Eva Lindberg.

Alla medarbetare kommer att erbjudas anställning inom Region Gävleborg och verksamheten kommer att bedrivas på samma sätt som tidigare.

Aleris kommer även i fortsättningen att driva ögonverksamheten vid sjukhuset, samt två hälsocentraler i Bollnäs och Alfta.

Relaterat material
Region Gävleborg tar över Bollnäs sjukhus

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler