Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Ultraprocessad mat kan exempelvis vara rätter som bara är att värma i mikron.

Ultraprocessad mat kan exempelvis vara rätter som bara är att värma i mikron. Bild: Gettyimages

Färdigmat kopplas till kortare liv

Personer som föredrar väldigt processad mat – exempelvis färdigrätter och pulversoppor – verkar ha högre risk att dö i förtid, enligt omfattande fransk data.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »