Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Gus Gazzard och hans medförfattare vill se ökat bruk av laser som första behandling vid glaukom. Metoden är förhållandevis billig och innebär att många patienter kan slippa att ta ögondroppar under lång tid, anser de.

Gus Gazzard och hans medförfattare vill se ökat bruk av laser som första behandling vid glaukom. Metoden är förhållandevis billig och innebär att många patienter kan slippa att ta ögondroppar under lång tid, anser de. Bild: Neil Nathwani, Moorfields Eye Hospital

Forskare vill se laser som första metod mot glaukom

I en stor brittisk studie av startbehandling vid glaukom framstod laser lika bra som konventionella ögondroppar. Forskarna anser att resultaten stödjer ett byte av praxis till den klart billigare lasermetoden och får delvis medhåll av Boel Bengtsson, docent i experimentell oftalmologi vid Lunds universitet.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »