Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Norstedts juridik, Thinkstock

Snart fritt fram för Cambio

Det blir ingen överprövning av Sussa-regionernas beslut att upphandla ett nytt vårdinformationsstöd från Cambio Healthcare Systems AB.

Annons:

– Det här är ett oväntat besked, självklart positivt att vi kommer vidare i processen. Nu får vi avvakta ytterligare avtalsspärr, under tiden fortsätter vi vårt interna arbete med verksamhetsutveckling och förberedelser inför implementation och införande av vårt nya, gemensamma vårdinformationsstöd med full kraft, säger Ulrika Landström, ordförande för Sussa-samverkan, i ett pressmeddelande.

I december 2018 beslutade Västernorrland, Västerbotten, Blekinge, Örebro och Sörmland, fem av regionerna i den så kallade Sussa-samverkan, att upphandla vad de valt att kalla Framtidens vårdinformationsstöd, från Cambio Healthcare Systems AB. De fyra övriga regionerna inom Sussa-samverkan, Halland, Norrbotten, Dalarna och Gävleborg har en option på att även de teckna avtal med samma leverantör.

Men tilldelningsbeslutet överklagades det internationella företaget Intersystems Corporation som menade att Sussa-samverkan hanterat företagets bud felaktigt.

Men nu drar alltså Intersystems Corporation tillbaka sin ansökan om överprövning och förvaltningsrätten avskriver målet. Helt klart är det inte emellertid inte då det nu inträder en så kallad avtalsspärr om tio dagar då Sussa-samverkan inte får ingå några avtal.

Fotnot. Sussa står för Samverkansgruppen strategisk utveckling av sjukvårdsstödjande applikationer.

Relaterat material
Landsting väljer Cambios informationsstöd
Upphandling av vårdinformationssystem överklagas

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler