Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Magnus Selander

Erika Ullberg avgår som regionråd

Efter två mandatperioder i opposition tackar Erika Ullberg (S) för sig som regionråd och gruppledare i Region Stockholm, skriver Dagens Nyheter. 

Annons:

Erika Ullberg säger till Dagens Nyheter att hon tycker att tidpunkten för att lämna över till någon annan i partiet är passande. 

– Jag avser att lämna efter sommaren. Det finns ingen dramatik i det, men jag har varit heltidspolitiker i åtta år, och det är en lång tid. Jag vill också ge min efterträdare gott om tid att hinna komma in i uppdraget och bli varm i kläderna till nästa val, säger Erika Ullberg. 

Läget hade varit ett annat om partiet fått ta över makten efter valet i höstas, berättar hon. Erika Ullberg och Socialdemokraterna gick till val på att avskaffa organisationsmodellen med värdebaserad vård på Nya Karolinska. 

– Då fanns det ingen samsyn om att avskaffa verksamhetsmodellen. Men nu finns det, säger Ullberg, och pekar på att sjukhusstyrelsen nu uttalat att de anställda i mycket haft rätt i sin kritik, och börjat ett förändringsarbete av organisationen, säger Erika Ullberg till Dagens Nyheter. 

I framtiden hoppas Erika Ullberg sitta kvar i regionfullmäktige vid sidan om sitt kommande arbete.

Relaterat material

Kommentarer