Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Minskade kötider blir en ”win-win”, enligt lungläkaren Gabriel Lundberg i Falun. När färre patienter hör av sig och är oroade spar det i sin tur tid för sjukvårdspersonalen. På bilden får en patient en så kallad picc-line för att kunna ta emot cyto­statika, en åtgärd som i sig är tidssbesparande jämfört med att patienten får en så kallad port-a-cath. Övriga på bilden är fr v sjuksköterskorna Ewa Carlqvist, Britt-Marie Melander och Carina Nyhlén.

Minskade kötider blir en ”win-win”, enligt lungläkaren Gabriel Lundberg i Falun. När färre patienter hör av sig och är oroade spar det i sin tur tid för sjukvårdspersonalen. På bilden får en patient en så kallad picc-line för att kunna ta emot cyto­statika, en åtgärd som i sig är tidssbesparande jämfört med att patienten får en så kallad port-a-cath. Övriga på bilden är fr v sjuksköterskorna Ewa Carlqvist, Britt-Marie Melander och Carina Nyhlén. Bild: Henrik Hansson/Bildbyrån

Goda exempel ska minska kötider i lungcancervården

För att minska kötiderna i lungcancervården kan sjukhus behöva lära sig av varandra, anser ansvariga på lungcancerregistret. Ett gott exempel finns i Falun. 

 

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »