Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Vid ablation av förmaksflimmer förs en kateter upp i vänster förmak. Med hjälp av vanligtvis värmeenergi skapas ärrvävnad runt mynningarna av lungvenerna, vilket elektriskt isolerar det område som ger upphov till förmaksflimmer.

Vid ablation av förmaksflimmer förs en kateter upp i vänster förmak. Med hjälp av vanligtvis värmeenergi skapas ärrvävnad runt mynningarna av lungvenerna, vilket elektriskt isolerar det område som ger upphov till förmaksflimmer. Bild: Getty Images

Blandat resultat för ablation i stor studie

I den största studien hittills på området var det sett till hårda effektparametrar inte bättre att kateterabladera förmaksflimmer patienter jämfört med att ge dem läkemedelsbehandling. Men det fanns fördelar sett till livskvalitet, enligt resultaten som nu publiceras i tidskriften Jama.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »