Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

”Rituximab vid multipel skleros ligger bra till med tanke på den utbredda användningen och att det finns önskemål från olika håll om att vi ska utreda just detta läkemedel vid denna indikation”, säger Veronica Arthurson vid Läkemedelsverket.

”Rituximab vid multipel skleros ligger bra till med tanke på den utbredda användningen och att det finns önskemål från olika håll om att vi ska utreda just detta läkemedel vid denna indikation”, säger Veronica Arthurson vid Läkemedelsverket. Bild: Roche

Läkemedelsverket får i uppdrag att värdera off label

Det har efterfrågats från många håll och nu har till slut regeringen beslutat om att Läkemedelsverket får i uppdrag att utreda risk-nyttavärdering av läkemedel som ges utanför godkänd indikation, så kallad off label.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »