Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Fysisk aktivitet på recept sprids i Europa

Det svenska arbetet med fysisk aktivitet på recept går på export till nio andra EU-länder.

Annons:

Fysisk aktivitet på recept utvecklades 2001 av dåvarande Statens Folkhälsoinstitut. Nu ska Folkhälsomyndigheten bidra med metodstöd och utbildning av hälso- och sjukvårdspersonal när nio andra EU-länder ska införa modellen. Målet med det treåriga EU-projektet är att förebygga och behandla olika sjukdomar genom att människor blir mer fysiskt aktiva. 

– Det är roligt att den svenska modellen för fysisk aktivitet på recept har valts ut att införas i fler länder inom EU. Det kommer kräva en stor arbetsinsats men projektet ger oss även möjlighet att se över hur modellen används runtom i Sverige samt hur arbetet följs upp, säger Anna Jansson, enhetschef på Folkhälsomyndigheten, i ett pressmeddelande. 

Förutom Sverige deltar Litauen, Danmark, Malta, Spanien, Portugal, Rumänien, Tyskland, Italien och Belgien i projektet.

Relaterat material
Fler får fysisk aktivitet på recept
Oklart om fokus på livsstil lönar sig

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler