Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Henrik Fritzon.

Henrik Fritzon. Bild: Per Wilkens, Thinkstock

S vill att Region Skåne köper sjukhus

Socialdemokraterna vill att Region Skåne köper sjukhuset i Simrishamn i stället för att teckna ett nytt hyresavtal.

Annons:

– Vi kan lika gärna äga lokalerna som att hyra dem. Det är också ett sätt att visa Simrishamnsborna att Region Skåne är långsiktiga, säger Jonas Esbjörnsson (S), andre vice ordförande servicenämnden i ett pressmeddelande.

Sjukhusets lokaler såldes 2009 och sedan dess har regionen hyrt dem. Nu ska avtalet omförhandlas och enligt det föreslagna avtalet ska regionen hyra 9 600 kvadratmeter under 14 år för 10,5 miljoner kronor om året. Enligt partiet har en klausul om rätten att ”justera uppdragets omfattning” väckt oro för neddragningar i Simrishamn.

– Vården i Simrishamn är viktig och ska vara kvar. Vi vill skapa bästa möjliga förutsättningar och föreslår att Region Skåne i stället för att hyra ska köpa sjukhuslokalerna i Simrishamn, säger Henrik Fritzon (S), andre vice ordförande i regionstyrelsen i pressmeddelandet.

Partiet vill nu att förutsättningarna för ett köp ska utredas. Frågan tas upp i regionstyrelsen den 25 april.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler