Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

S vill ha haverikommission om vårdcentralen i Åmål

Efter att Åmåls enda vårdcentral stängts och det planerade ägarbytet gått i stöpet vill oppositionen i Västra Götaland utkräva ansvar för hanteringen.

Annons:

Det var efter stora brister i verksamheten som regionen bröt kontraktet med den förra ägaren av vårdcentralen i Åmål. När ett köp av verksamheten aviserades, av ägaren Medpro clinic som redan driver fem vårdcentraler i Västra Götaland, såg det ut som att primärvården skulle säkras för vårdcentralens 12 000 patienter. Men affären blev inte av.

Nu kräver Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen en haverikommission, då de anser att det är det moderatledda styret i regionen som inte tagit sitt ansvar. I ett pressmeddelande skriver de också att Åmåls kommun överväger att lex Maria-anmäla Västra Götalandsregionen.

Kommentarer