Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Madeleine Liljegren.

Madeleine Liljegren. Bild: Olle Dahlbäck

Hon föreslås ta över Sylf

Madeleine Liljegren förslås som ny ordförande för två år i Sveriges yngre läkares förening, Sylf.

Annons:

Madeleine Liljegren, ST-läkare i psykiatri, har nominerats till posten av fyra lokalavdelningar och valberedningen motiverar förslaget med att Madeleine Liljegren har lång erfarenhet av fackligt arbete, bland annat som vice ordförande för Sveriges Läkarförbund Student och tidigare ordförande för Sylf Stockholm.

Hon ligger också bakom föreningen Mental Health Run som sätter fokus på psykisk hälsa. Valberedningen skriver vidare att hon ”har en förmåga att via sitt kontaktnät, sitt engagemang i sociala medier och sitt driv påverka beslutsfattare vilket är en viktig egenskap som ordförande för Sylf”.

Valet sker på Sylfs fullmäktigemöte den 3–4 maj.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler