Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Kostnaden för Skånes hyrsjuksköterskor ökar

Regionens kvartalsrapport visar att hyrkostnaderna ökade nästan 50 procent jämfört med samma period förra året, skriver HD-Sydsvenskan.

Annons:

Region Skåne har stuckit ut bland svenska landsting med att ha haft en av de lägsta kostnaderna för hyrpersonal, sett till andel egna personalkostnader. Men regionens kvartalsrapport visar att hyrkostnaderna ökade nästan 50 procent jämfört med samma period förra året, skriver HD-Sydsvenskan.

Trendbrottet startade redan under hösten och den främsta orsaken är brist på sjuksköterskor. Mest har kostnaderna ökat i Helsingborg.

– Det är absolut oroande. Vi fick en rejäl uppgång i slutet av 2018, och anledningen till att Helsingborg sticker ut är de problem vi hade på akuten med patienter som måste övernatta där i brist på vårdplatser, säger Harald Roos, sjukhuschef i Helsingborg, till HD-Sydsvenskan.

Relaterat material

Kommentarer