Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

1,59 miljarder kronor till kvinnosjukvård

För 2019 kommer regeringen betala 1,59 miljarder kronor extra för insatser i mödra- och förlossningsvården samt kvinnohälsa.

Annons:

Regeringen har beslutat att utöka och förlänga den befintliga satsningen på förlossningsvården med en miljard kronor årligen fram till 2022. Under det pågående året satsas alltså 1,59 miljarder. Medlen betalas ut genom en överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Regionerna får använda pengarna för de insatser som de bedömer ger störst nytta inom området för satsningen.

Fokus för satsningen är kompetensförsörjningen och att förbättra arbetsmiljön. Satsningen omfattar även förstärkning av insatser i primärvården med fokus på socioekonomiskt utsatta områden, samt neonatalvården.

– Alla blivande föräldrar ska kunna känna att de får en trygg och säker vård både under och efter graviditet och förlossning. Vi ska också stärka vård och behandling av sjukdomar som särskilt drabbar kvinnor, exempelvis endometrios, säger socialminister Lena Hallengren i ett pressmeddelande.

Kommentarer