Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Stefan Carlssons lämplighet som ordförande för Inera ifrågasätts igen.

Stefan Carlssons lämplighet som ordförande för Inera ifrågasätts igen. Bild: Marcus Funke

Nya protester mot valet av Stefan Carlsson

Protesterna mot valet av Stefan Carlsson som ordförande för Inera fortsätter. I ett brev till ägarna hoppas ett 60-tal anställda på ett nytt ägarråd och en ny omröstning. 

Annons:

Som Dagens Medicin tidigare berättat har ägarrådets beslut att utse den tidigare landshövdingen i Kalmar Stefan Carlsson till ordförande väckt reaktioner bland bolagets anställda.

Inför bolagsstämman, där ordförandevalet fastställs, har 64 anställda skrivit under ett brev som skickats till Ineras 308 ägare, däribland kommuner och regioner. Brevet innehåller samma kritik som framfördes efter ägarrådet och handlar om Stefan Carlssons omdöme när det gäller att hantera skattemedel och hur valberedningens arbete gått till.

"Vi undrar om ni i ägarrådet tycker att beredningsprocessen var tillräckligt tydlig och öppen med den föreslagna kandidatens historia och personalens reaktioner, så att ni fick möjlighet att bilda er en egen uppfattning innan ni röstade?", skriver de i brevet.

Om en tiondel av ägarna kräver det, måste SKL Företag AB kalla till ett nytt ägarråd. "Då finns möjlighet till en öppen diskussion och ytterligare en omröstning om styrelseordförande", skriver medarbetarna.

Bolagsstämman hålls den 5 juni.

Relaterat material
Stefan Carlsson ifrågasätts som ordförande för Inera

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler